peterkanda

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Pravda o 11. septembri

„Palacinková teória, podľa ktorej požiare, aj keď neroztavili oceľ, spôsobili takú horúčavu, že sa poschodia, oslabené nárazom z lietadiel odtrhli od oceľových stožiarov a to spôsobilo reťazový pád.”
Podľa tejto oficiálnej správy, by sa dalo očakávať, že by boli po páde dvojičiek poshodia naukladané na sebe a spomedzi nich by vytŕčali oceľové nosníky jadra. Jadrá oboch dvojičiek pozostávali zo 47 masívnych oceľových stĺpov. Ak by sa poschodia od týchto stĺpov oddelili, mali by stále stáť do výšky niekoľkých stoviek metrov.
Lietadlo však nedokázalo preseknúť všetky tieto stožiare. Budovy boli totiž navrhované tak, aby vydržali náraz Boeningu 707 (aj viacerých) v ktoromkoľvek mieste. A napriek tomu sa dvojičky zrútili takmer rýchlosťou voľného pádu (10 poschodí za sekundu). Odborníci tvrdia, že neexistuje taká možnosť palacinkového kolapsu, aby sa budova zrútila tak rýchlo.
Nálože. 47 navzájom prepojených masívnych oceľových nosníkov po katastrofe vyzerali, že boli rozseknuté pod takým uhlom, ako sa sekajú kovové trámy pri riadených demolíciách. V troskách budov WTC sa nachádzali mláky roztaveného kovu. 6. Týždňov po páde dvojičiek boli v troskách miesta s teplotou viac ako 1000°C. To je o 250°C viac ako je teplota leteckého motora. Roztavený kov našli ešte aj po piatich týždňoch, čo boli trosky odstránené. A v oficiálnych správach sa o roztavenom kove, o takom dôležitom dôkaze, nenachádza ani zmienka.
Termitová nálož vyvíja teplotu, ktorá dokáže preniknúť oceľou, aj konštrukčnou oceľou, ako nôž maslom. Produktami sú roztavená oceľ a oxid hlinitý, ktorý uniká vo forme dymu.
Analýzou roztavenej ocole a oceľových mikročastíc z prachu WTC, odhalili jasné stopy nielen po termitových náložiach, ale vďaka vysokému obsahu síry aj stopy po termáte – špeciálnom druhu termitu, používanom pri riadených demoláciách.
Mláky roztaveného kovu v troskách oboch dvojičiek ale aj budovy WTC 7. Pritom WTC 7 nezasiahlo žiadne lietadlo. Problém je, že veľa ľudí o budove WTC 7 ani nevie a to vďaka nezvyčajným tajnostiam okolo jej pádu. Bol to 47 poschodový mrakodrap. Budova sa zrútila o 17:25. Nezasiahlo ju žiadne lietadlo a požiare zasiahli len dve alebo tri poschodia.
Bolo očividné, že ju zhodili rovnakým spôsobom, aký môžeme vidiet pri riadených demolíciách. Pri takýchto demoláciách sa budovy prehnú v strede a stiahnu celú budovu kolmo nadol takmer voľným pádom. Najprv zničia centrálny pilier, aby sa budova zrútila do seba. Presne takýmto spôsobom sa bola ztrhnutá budova WTC 7 aby nezničila aj ďalšie budovy vzdialené len pár metrov od nej.
Vládnym vysvetlením pre všetky kolapsy bol požiar. Nikdy pred 11. Septembrom sa žiadna oceľová budova nezrútila kvôli požiaru. Pády budov WTC 1,2 a 7 presne odrážajú prejavy riadenej demolácie.
Navyše tesne pred nárazom prvého lietadla došlo k explóziám v základoch aby prekrili hluk výbuchu. Určití svedkovia hovorili o tom, ako ich tlaková vlna odhodila alebo vyhodila do vzduchu rovno v suteréne, iným zlomila nohy alebo inak zranila alebo zabila, a o chvíľu na to počuli z vrchu náraz lietadla.
Podľa štandardných operačných procedúr, ak letová kontrola zaznamená udalosť, ktorou môže byť únos, pracovníci ihneď kontaktujú nadriadených. Ak nie je možné vyriešiť problém do jednej minúty, vedenie požiada NORAD (vzdušný obranný systém) o vyslanie stíhačiek, ktoré zistia, čo sa deje. NORAD nato vydá rozkaz najbližšej základni, ktorá disponuje stíhačkami. Kým bežne trvá asi 8-10 minút kým priletia stíhačky na miesto, v tomto prípade uplynulo asi 80 minút, kým vôbec vzlietli. To je neuveriteľná výnimka. Ani jedna stíhačka nebola schopná vyštartovať skôr.
Príčinou toho, že boli vyvedený z miery, bolo to, že sa mnohé vojenské cvičenia uskutočnili s použitím falošných radarových signálov v severovýchodnom obrannom sektore. Iné cvičenie podľa zdroja z NORAD, ktoré prebiehalo práve v tom čase, bolo živým tréningom únosu lietadla. Len s ôsmimi dostupnými stíhačkami, ktoré mali štartovať v pároch, mali čeliť až 22 možným únosom práve 11. septembra, pričom nebolo možné rozoznať cvičenie od skutočných únosov.
V roku 2000 mal NORAD 67 zásahov so 100% úspešnosťou. 11. septembra zlyhal 4-krát za jeden ďeň. Ráno 11. septembra vydávali všetky rozkazy NORAD-u z veliteľského bunkra pod Bielym domom. Najmenej jedno z cvičení, ktoré sa konali 11. Septembra, malo v scenári náraz lietadla do budovy.

Mediálna organizácia FMK, Peter Kanda,  FMK UCM v Trnave

11. september | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014